Jegori Koski

Esittely

Näyttelyn avajaiset järjestetään tiistaina 10.9.2024 klo 17 – 19.
Taiteilijan läsnä ollessa, Tervetuloa!

Jegori Koski (s. 1947) Vapaan Taidekoulun käynyt taidemaalari, joka on asunut Pariisissa vuodesta 1982, hän on Ranskan taiteilijaliiton jäsen ja edustanut Ranskaa mm. Shanghain biennalessa v.2010.
Keskiössä on konstruktiivinen taidesuuntaus joka viittaa konstruktivismin oppimisteoriaan.
Koskin taide havainnollistaa sen miten yksinkertaiset muutokset värien ja geometrisen muodon yhdistelmissä voivat saada aikaan merkittävän vaikutuksen.
Muotojen ja värien jatkuva toisto hänen taiteessa merkitsee hänelle jatkuvuutta, mm. symboli elämän jatkuvuudesta.
Koski yhdistää työnsä vahvasti musiikkiin, maalatessa klassinen musiikki on aina läsnä ja teoksissaan on mahdollista havaita tämä musiikillinen rytmi.

“Pyhän ritarikunnan sormus pikkurillissään, suuriruhtinaan smaragdi kaulassaan lennän Pariisin Paroni Jegorin taikamatolla halki vuosien ja vuosisatojen.
Yksi elämä ei riitä kaikkeen. Tarvitaan monta mennyttä ja tulevaa.
Jegori, Taikuri, taikoo nähtäväkseni maailman ja monta mahdollisuutta. Juomme shampanjaa, kuuntelen sydän ja korvat herkistyneinä hänen tarinoitaan, Paroni von Münchhausen, Jegyll ja Hyde, Raskolnikoff, Kreivi de Saint Germain ja Rasputin.
Taulut Jegorin seinillä, esineet ja huonekalut elävät. Jokaisella on Elämää Suurempi Tarina. Jegori on TAIDE An SIch, taiteilija jumalan armosta.
Kuuntelen, katselen, häikäistyn ja rakastun Jegoriin, hänen elämäänsä, taiteeseensa ja inhimillisyyteensä.”
Tuula Jurvelin

Teokset

  • Nimetön (detalji)

Näyttelyt