Maisa Kivi

Details

Viisivuotiaana sain joululahjaksi ensimmäiset värini. Kuuden värikynän pakkaus tuntui satumaiselta, kun siihen asti olin piirrellyt vain lyijykynällä puotipaperiin.
Piirtelin prinsessoita ja hienoja naisia tuntikausia yksikseni, kun äiti kävi junia siivoamassa. Erään kerran hän toi tuliaiseksi junavaunuun jätetyn Pikku Sotilas -lehden, jossa oli värityskuva lapsille. Värittämäni kilpailukuva lähetettiin Helsinkiin. Voitin kilpailun. Viiden markan suuruisella palkintosummalla sain väriliidut-rasian, jossa oli kaksitoista kantikasta toinen toistaan upeampaa vahaväriä!

Vähävaraisen perheen lapsena ajatukset taiteilijan urasta tyrmättiin. Taiteilija minussa etsi kuitenkin kanavaa toteutumiseen. Luokanpettajaksi valmistuttuani erikoistuin ja pätevöidyin kuvaamataidon opettajaksi. Suoritin myös Steiner-pedagokiset opinnot hyödyntääkseni niitä kuvaamataidon opetuksessa. Työurani rinnalla osallistuin taideleireihin ja näyttelyihin.
Eläkeiän lähestyessä perustin Laaja-Art-taidetalon kotiini, entiseen Laajarannan kouluun Konginkankaalle. Se oli minulle eräänlainen taiteen korkeakoulu. Kuttuuritarjonta oli monipuolista. Kesänäyttelyihin osallistui Suomen huipputekijöitä. Jopa Suomen kultakauden mestarin Anna Bremer von Bonssdorfin maalauksia oli esillä Laaja-Artissa.

Maisa Kivi

View work

  • Currently this artist has no images online.

Exhibitions