Prosessi

Vaula Siiskonen

30.03. – 25.04.2010

Esittely

Aloin maalata Maisemamaalarin kellokorttia viime vappuna. Olin edellisenä päivänä palannut näyttelymatkalta Riiasta, ja tiesin, että ellen heti tartu työhön, aloittaminen vaikeutuu. Halusin nähdä mitä tapahtuu, kun käytännöllisesti katsoen sulkeudun vuodeksi työhuoneelle. Mille se tuntuu ja mihin suuntaan ajatukset lähtevät etsimään tilaa?

Kellokortti -maalauksesta tuli tapa aloittaa työpäivä. Lisään teokseen päivittäin maalauksen työhuoneen ikkunasta näkyvästä maisemasta. Joskus jään ihmettelemään säätilaa ja valoa, mutta yleensä en ajattele asiaa sen enempää. Valpastuin tammikuussa kun lumikaaos alkoi. Miten nyt käy teoksen, kun ikkunan eteen alettiin kasata lunta? Pian kuitenkin innostuin arvioimaan kauhakuormaajan työn tulosta. Kun teos on valmis, siinä on merkinnät vuoden ajalta. Työ jatkuu vielä galleriassa näyttelyn ajan.

Prosessin edetessä ajatukset karkasivat kauemmas. Mietin rajoja ja rajattomuutta, näkyvää ja näkymätöntä. Tein Dreamland-maalauksen ja Toteemin ja aloin maalata avaria maisemia ja horisonttia. Samaan aikaan veistin rimasta esineitä ja maalasin niitä. Erilaisia muotoja, jotka ovat tuttuja ikkunanpielistä tai rukinlavasta. Ensin värikkäitä, mutta sitten mustia, pelkkää muotoa.

Vaula Siiskonen

Teokset

  • Vaula Siiskonen - Hirviaita
  • Vaula Siiskonen - Vaellus1
  • Vaula Siiskonen - vaellus
  • Prosessi - Maisemamaalarin kellokortti
  • Vaula Siiskonen - Dreamland

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti