Lind, videoita ja paperisaviteoksia

Leena Lind

26.04. – 22.05.2011

Esittely

Pysäytyskuvia
Leena Lindin näyttelyteoksissa tutkitaan videon ja keramiikan keinoin arkisen ympäristön pieniä, lähes huomaamattomia muutoksia.
Työskentely keraamikkona on tuottanut näyttelyn Kide-lautassarjan, jonka kuviointi on jokaisessa kappaleessa erilainen. Kuvion lähtökohtana ovat syystalven ensimmäiset lumihiutaleet, jotka pian maahan pudottuaan sulavat pois.
Tekijälleen uusi alue on paperilla kevennetyn savimassan käyttö paikalleen pysähtyneitä perhosia esittävissä keramiikkalaatoissa. Leena Lindille teosten perhoset vertautuvat niihin lajinsa edustajiin, jotka syksyn viileyteen ja tulevaan talveen valmistautuessaan etsiytyvät hänen vanhan talon kivijalassa sijaitsevan työtilansa sokkeloihin talvehtimaan.
Videon käyttö savimateriaalin hitaiden muutosten kuvaamisessa on ollut taiteilijalle arvokas löytö.” Polttamattoman saven hidas liukeneminen on runollinen tapahtuma. Se on materiaalin estetiikkaa kauneimmillaan. En voisi ajatella sen ilmentämistä millään muulla välineellä kuin videolla”, toteaa Leena Lind. “Materiaalin ja aiheiden tutkiminen käsin työstämisen ohella myös kuvaamalla, on kuljettamassa työskentelyäni osaksi nykykuvataiteen monimuotoista kenttää.”

Teokset

  • Leena Lind - Kutsu

Näyttelypaikka

Galleriatilan yhteydessä on erillinen salonkitila, jota on mahdollista vuokrata erilaisiin taideprojekteihin. Salonkitila on 20 neliömetriä.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti