Laituri

Jouko Lempinen

24.04. – 20.05.2012

Esittely

Taiteilija paikalla 12.5.2012 klo 12.00 —> TERVETULOA!

Laituri

Istun Laiturilla mietteissäni vanhassa valokuvassa. Muistan paikan ja tilanteen vain kuvan välityksellä. Tunnetila on tätä päivää. Veden alla olevasta rakenteesta näkyy enää turvakaide. Pidän siitä kiinni kahlatessani kohti tuntematonta päämäärää.

Veljeni Urho istuu portailla surullisen synkkänä, synkässä syksyn pimeydessä. Liian pitkä pimeä syksy oli minun tunnetila. Veljeni mielestä hän ei ole synkkä siinä kuvassa, vaan miettii syvällisiä. Mitähän maailman parantamista on ollut pienen pojan sydämellä? Tuleva taloustieteen tohtori varmaan mietti ja ehkäpä miettii tänäänkin, – Olisipa minulla oma markka.

Valokuvat vanhat ja uudet ovat lähtökohtia, luonnoksia maalauksiini. Oleellista ei ole mitä ne esittävät tai keitä niissä on. Ne kuvat herättävät minussa tunnetilan tai ne vastaavat minun elämäntilanteen jollain kummallisella tavalla. Minun on helpompi lähestyä tuttujen ihmisten kuvia, jolloin tunnen syvemmin sen tunteen, joka on sen ihmisen omaa.

Näyttelyni on polveileva kertomus minusta. Ulkoisesti ajatellen kokonaisuus voi tuntua hajanaiselta, mutta minulle se on minun kertomus tänään.

Jouko Lempinen

Teokset

  • Jouko Lempinen - Laituri
  • Jouko Lempinen - Syvä vesi
  • Jouko Lempinen - Oma markka
  • Jouko Lempinen - Kansallismaisema
  • Jouko Lempinen - Kaide
  • Jouko Lempinen - Aino

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti