Terveisiä Grassinasta!

ryhmänäyttely

03.01. – 27.01.2013

Esittely

Kalevi Liskin taiteilijatapaaminen su 27.1.2013 klo 14.00 – 16.00, Tervetuloa!!!

Kalevi Liski:
Paikka on Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön omistama, josta taiteilijat voivat vuokrata työtilaa asuntoineen.
Grassina on Italiassa Firenzen lähellä oleva kaunis pikku kylä, rinteessä n. 10 km päässä Firenzestä.

Vaatii hyvää kuntoa ja sinnikkyyttä kiivetä ateljeehen, mutta ylhäällä avautuu huikean
kaunis näköala alas yli Grassinan ja Firenzeen. Katse hallitsee maisemaa, kaikki jää fyysisesti alapuolella.

Vanha navettarakennus täyttää hyvin taiteilijoiden tarpeet, ateljeessa on eletty värikästäkin elämää. Kevään ja kesän saapuminen on hyvin kouriintuntuvaa;
runsaine ja nopeasti kuihtuvine kukkasineen, kuten myös yölliset tulikärpäset.

Tallennan itseeni vaihtuvien valojen ja pimeyden tunnelmaa, jota täällä pohjoisessa
ei voi valoisine öineen ymmärtää, mutta on aivan pakko maalata.
Tätä ylenpalttista auringonkiertoa maalauksiin. Täältä ylhäältä voi seurata auringon nousua – auringon laskuun.

Siestan aikana voi oikaista itsensä lämpöiseen varjoon tuoksujen täyttämässä rinteessä Viiru-kissan tassutellessa viereen.

Helsigissä 2.1.2013
Kalevi Liski

Tuula Heikkilä-Özgür:
Huoneessa oleminen saa aikaan tunteen läheisyydestä. Vaikka olisit yksin. Seinät rajaavat muun ympäristön ulkopuolelle. Ehkä valo tekee tilasta lohdullisen, pimeys arvoituksellisen. Seinät ovat huoneen iho ja muistot.
Ajatus näyttelyn maalauksista on syntynyt vuosien varrella matkoiltani Turkkiin ja Italian Toscanaan kesällä 2012. Eri alueilla Turkissa on vanhoja kristittyjen luostareita, joiden seinämaalausten päälle alueelle saapuneet muslimit ja myöhemmin tämän ajan nuoret ovat maalanneet. Osa vanhimmista luostareista on rakennettu kallioiden seinämiin tai luoliin. Toisissa raunioituneissa luostareissa vanhat temperamaalaukset sulautuvat graffiteihin. Seinät, joihin kunkin aikakauden ihmiset ovat jättäneet merkkinsä ovat linkkinä aikojen välillä.
Samankaltainen aikakausien kerrostuneisuus näkyy myös Toscanan kukkuloiden kylissä, joiden teiden varsilla on ns. tabernaakkeleja eli sakramenttikaappeja. Ne ovat pienimuotoisia alttareita, joiden ääressä ihmiset pysähtyvät ja jättävät sinne kukkia, rukouksia, osan ajatuksistaan. Teosteni materiaalina olen käyttänyt munankeltuaistemperaa ja öljyväriä. Paperipohjaisten töiden paperi on itsetehtyä ja pohjustettu liitupohjusteella. Paperitöiden sarja muodostaa näyttelytilaan muiston luolaluostarien seinistä ja tabernaakkeleiden pinnoista. Öljymaalaukset ovat kokemuksiani noista vanhoista rakennuksista, niiden huoneista ja holvikaarista.

Vantaalla 2.1.2013
Tuula Heikkilä-Özgür

Seija Rissanen:
Muutama sana maalaamisestani

Kiinnostavaa maalaamisessa on itse prosessi – sen alkaminen, eteneminen, muutokset ja lopputulos. Värien merkitys on aina työskennellessä tärkeää. Pirkko-Liisa Topeliuksen galleriaan tekemäni työt ovat saaneet innoitusta monista matkoistani ja kuvatallenteista Italiassa ja Espoon Karhusaaressa, jossa työhuoneeni sijaitsee.

Työskentelen pääasiallisesti öljy- ja akryyliväreillä kankaalle ja MDF-levylle. Pohjana toimivat myös hyvin liimapinnan saaneet mitä erilaisimmat paperit ja pahvit.

Seija Rissanen
1.11.2012

Teokset

  • Tuula Heikkilä-Özgür - sarjasta; Luolamaalauksia
  • Kalevi Liski - Näköalapaikalla
  • Seija Rissanen - Silmiä siristäen
  • Kalevi Liski - Veljeni haitarinsoittaja
  • Kalevi Liski - Valssi
  • Kalevi Liski - Unikko
  • Kalevi Liski - Unelmia
  • Kalevi Liski - Tuuli hiljaa henkäilee
  • Kalevi Liski - Pieni talo
  • Kalevi Liski - Carpe diem

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti