TAITEIDEN YÖ 21.8.2014

ryhmänäyttely

21.08. – 21.08.2014

Esittely

Immigrant Garden

levynjulkaisutilaisuus Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa

21.8.2014 klo 19.00

Lauri Ainalan ja Kalle Hammin Immigrant Garden on Helmi-levyjen uusin julkaisu. Levyn kappaleet perustuvat äänimateriaaliin, joka on äänitetty suoraan kasveista ja muokattu sitten äänellisiksi kokonaisuudeksi.
Mentelmänä on käytetty Jagadish Bosen 1920-30 -luvuilla Intiassa ja Ivan Gunarin 60-70 –luvuilla Neuvostoliitossa kehittämiä kasvien elektrofysiologian mittaustekniikoita, joiden lopputuloksena nauhuriin tallentuu kirliankuvan äänellinen vastine, eräänlainen sonic aura.

Levylle äänitetyt kasvit ovat edustettuna myös Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Emigranttitarha-teoksessa, jossa kasvit toimivat maahanmuuttajien ja pakokaisten vertauskuvina. Immigrant Garden -levyn kappaleet kyseenalaistavat kasvit mykkinä ja tunnottomina olentoina ilman minkäänlaisia tunteita.
Samalla Immigrant Garden antaa kirjaimellisesti äänen toiseudelle.

Levynjulkaisutilaisuudessa Lauri Ainala ja Kalle Hamm soittavat Immigrant Garden -levyn kappaleita.
Samalla voi tutustua Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin Sparkling with Life –näyttelyyn, joka on esillä Pirkko-Liisa Topelius Galleriassa.

Lauri Ainala (1982) on muusikko, joka on tunnettu Paavoharju-yhtyeestä sekä kokeellisesta Unien Savonlinna -dokumenttielokuvasta.
Kalle Hamm (1969) ja Dzamil Kamanger (1948) ovat kuvataiteilijoita, jotka ovat käsitelleet taideprojekteissaan marginaalisuutta ja yksilön paikkaa yhteiskunnassa.

Taiteiden yönä olemme avoinna kello 21. Tervetuloa!!!!

Taiteiden yönä on myös galleriakierros ohessa linkki tapahtumaan Galleriakierros 21.8. klo 18.00

Teokset

  • There are no images attached to this post.

    You need to attach some artist works with through the event edit area

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti