Days in Rome – Petr Rehor

Petr Rehor

05.01. – 24.01.2016

Esittely

DAYS IN ROME

Minulla oli vuonna 2014 mahdollisuus työskennellä puoli vuotta Roomassa Villa Lanten vieras -ateljeessa. Tilanne oli ihanteellinen, kaipaamani ympäristö, työtila, ystävällinen ja auttava henkilökunta. Haasteena oli mitä tehdä, miten jatkaa työskentelyä omista lähtökohdistani?

Parin viikon Rooman kävelyjen jälkeen löysin aiheen. Pyöreät isokokoiset katujen lehtikioskit, jotka olivat minulle tuttuja italialaisen taiteilijan Renato Guttuson osallistuvan taiteen maalauksista 1970-luvulta, tarjosivat aiheen myös minulle. Päätin yrittää tavoittaa kaupungin ilmapiiriä ilman, että maalaisin kaupungin näkymiä.

Ostin lehtikioskilta erilaisia päivälehtiä ja tutkin ateljeen rauhassa niiden sivuja. Ratkaisu tuli itsestään, valitsin sivut jotka kiinnostivat minua otsikon tai kuvan takia, ei tekstin itsessään. Asettelin sivut seinälle ja leikkasin niihin kirjaimet R-O-M-A, yhden kirjaimen aina sivulle. Kulttuuri, politiikka, kaupungin tapahtumat tulivat kirjainten taustaksi. Kuvasin sivut, työstin niitä tietokoneella taustavärin, sommitelman ja joidenkin yksityiskohtien osalta. Sivujen printeistä tuli malleja ja aiheita maalauksilleni.
Kun neljän maalauksen sarja ”ROMA” oli valmis, jatkoin uusilla lehdillä, uusilla näkökulmilla. Leikkasin sivuista pois joitakin kuvia, kulmia ja kuvioita, lopputuloksena on sarja maalauksia, jotka kuvaavat kokemuksiani ja tunnelmiani Roomasta.
Näyttelyssä on mukana myös muita maalauksia, jotka liittyvät lähtökohtiin ja ajatuksiin, jotka johtivat DAYS IN ROME sarjan syntymiseen.

Espoo 26.11.2015
Petr Rehor

Äänikkuna

Äänikkuna: ääni(sound) + ikkuna(window). It creates sound on plexiglass that is captured with a contact microphone and digitally manipulated. The sound is created with paint.
Behind the glass is a small “stage” with a chair. One of the audience is asked to sit there. This person may just sit there, not as a model, but as a normal audience.
The result of each performance is a plexiglass window with a painting on it. The painting is given to the “model” as a reminder and thank you.

Idea and performance: Jaap Klevering

Length: 30 minutes.

Teokset

  • Petr Rehor - Days in Rome IV
  • Petr Rehor - PROSTATA
  • Petr Rehor - Destordet
  • Petr Rehor - Days in Rome (L´Unita)
  • Petr Rehor - Days in Rome (Foro di Romano)
  • Petr Rehor - Amalgamate
  • Petr Rehor - Dislocation
  • Petr Rehor - Days in Rome (R2)
  • Petr Rehor - Days in Rome (Il la guardiamo con gli occhi)
  • Petr Rehor - Days in Rome (balls)

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti