Pilvibongailua – Kristiina Nyrhinen

Kristiina Nyrhinen

26.04. – 15.05.2022

Esittely

KRISTIINA NYRHINEN TUO PILVET HELSINKILÄISEEN GALLERIAAN.

Tekstiilitaiteija Kristiina Nyrhisen näyttelykokonaisuus ”Pilvibongailua” on toteutettu kolmen viime vuoden aikana. Töidensä synnystä Kristiina kertoo seuraavaa:
“Olen rannoilla kulkija ja taivaalle tuijottelija, viihdyn hyvin yksin. Tein lukuisia kokeiluja läpikuultavilla materiaaleilla tavoitteinani saada aikaan jotain kevyttä, kolmiulotteista, haurasta, mutta kuitenkin isossa skaalassa toimivaa. Aluksi kokeilut olivat liian litteitä, liikaa struktuuria ja olin liian paljon välineen vankina. Etsin tapaa tehdä tekstiiliä vapaan kuin taivaan lintu! Lopuksi päädyin perusasioihin: puikkoihin ja hiuksenohuisiin pellavalankoihin, joita tuskin näin neuloessani. Oli ihanaa neuloa eri sävyisiä ja eri muotoisia kappaleita ja sitten koota niistä kollaasin tapaan valmis teos. Valmistusprosessi oli hidas, mutta nautin joka hetkestä. Tutustuin pilvien laajaan nimistöön, josta lainasin nimet töilleni. Päivämäärät muistuttavat minulle tärkeistä henkilöistä tai tapahtumista, vuosiluvut kertovat teosten valmistumisvuoden.”

2010-luvulta lähtien Kristiina Nyrhinen on keskittynyt uniikkien teosten suunnitteluun ja valmistamiseen. Niitä on esitelty Suomessa museoissa kuvataiteen yhteisnäyttelyissä muun muassa Sinkassa Keravalla, Kokkolan taidemuseossa, Valamon Kulttuurikeskuksessa ja Pariisissa 2018 järjestetyn Révélations -biennaalin yhteydessä pidetyssä 2018 WCCE40- näyttelyssä.

Kristiina Nyrhisen teokset ovat abstrakteja, vaikka niiden lähtökohdat ovat luonnossa. Hän etsii tapoja kuvata kevään heräämistä, välkettä veden pinnalla, talven valoa tai myöhäissyksyn päivien hiljaista harmautta.

Teokset

  • Kristiina Nyrhinen - Altostratus

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti