It was not always beautiful – Minka Kailu

Minka Kailu

31.07. – 19.08.2018

Details

Taiteilija Minka Kailu

Itse teoksen syntyprosessi on taiteilijalle merkityksellinen ja usein oleellinen osa teosta; teoksen tuhoutuminen, katoaminen tai sen kiinnittyminen tiettyyn aikaan ja paikkaan. Osa hänen teoksistaan on ollut katoavia julkisen tilan teoksia ja paikalla on teoksissa erityinen merkitys, se vaikuttaa vahvasti prosessiin ja muokkaa lopullista teosta.
Taiteilijana Minka Kailu on tarinankertoja. Taide on hänelle kysymyksien esittämistä ja tunteiden välittämistä, ja hän haluaa herättää katsojassa ajatuksia ja tunnereaktioita, tarjota samaistumiskohteita, pukea kokemuksia ja tunteita taiteen muotoon.
Minka Kailu käyttää taiteessaan hyvin erilaisia lähestymistapoja ja ilmaisun muotoja. Hänen taiteessaan yhdistyvät eri taiteenlajit ja uusi teknologia. Erilaisten sensorien käyttö, ääni, video, orgaaniset materiaalit, sanat ja lauseet toistuvat teoksissa.
Hän myös dokumentoi teoksiaan eri tavoin ja yhdistää niihin usein tarinan, jonka jakaa sosiaalisen median kautta.
Minka Kailu on Aalto-yliopistosta valmistunut taiteen maisteri. Taustalla monipuolinen taiteen ja media-alan koulutus, opiskellut maalaustaidetta, tehnyt keramiikkaa, kirjoittaa runoa ja proosaa. Opinnot Aalto-yliopiston Medialaboratoriossa muovasivat ilmaisua uuteen, monimuotoisempaan suuntaan.

https://minkakailu.myportfolio.com/

View work

  • Minka Kailu - MinkaKailu-Itwasnotalwaysbeautiful

Exhibition venue

The main gallery space, 56m2.

Get directions

Click here for directions!