Aaron Hermunen – Emerald Green

Aaron Hermunen

02.06. – 20.06.2021

Details

Aaron Hermunen (s.1977) tarkastelee, kuinka pitkälle näkymän voi riisua, missä menee abstraktin raja. Kuvapinta ilman ihmistä tunnistettavine piirteineen kiehtoo häntä. Hermunen pohtii värin pinttyneitä käyttötapoja taidemaalauksessa, erityisesti abstraktissa/puoliabstraktissa maisemamaalauksessa. Jätämme havainnoimatta, katsomme valikoivasti, poimimme yksityiskohtia, nojaamme opittuun tapaan katsoa asioita ja elementtejä. Hermunen napsii näkymästä palasia, abstrahoi niitä ja häivyttää horisontin.

Pala havaintoa voi olla merenvihreää, kasselinvihreää, myrkynvihreää, kreikanvihreää, smaragdinvihreää tai ruman vihreää. Vihreä on katsojan silmässä. Maalari käyttää vapauksiaan tulkita ja antaa painoarvoa näkemälleen, kokemalleen ja aistimalleen. Komplementtiväreillä taiteilija ehkä kirkastaa tulkintaansa ja lopulta voi vain arvailla, mikä on ollut olevainen, mikä oli olennaista (urbaani)maisemassa. Maalari etsii merkityksiä tyhjyyden ja maalatun väliltä. Hän käyttää maisemaa tekosyynä maalata; maalaus on olemassaolon metafora.

Aaron Hermunen (s.1977) on valmistunut taidemaalariksi Turun Taideakatemiasta 2008. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hermunen on vuodesta 2004 alkaen pitänyt 12 yksityisnäyttelyä, sekä ollut mukana kymmenissä ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä. Vuosina 2008–2011 Hermunen toimi aktiivisesti Turun Taiteilijaseurassa, mm. puheenjohtajana. Hän on ollut mukana monissa projekteissa järjestäjänä (mm. Kulttuuripääkaupunki Turku 2011). Pääsääntöisesti Hermunen maalaa tempera-, akryyli- ja öljyväreillä puoliabstrakteja tutkielmia maisemista. Näyttelyn toteutumista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, sekä mesenaattimaalaus-projekti.

View work

  • Aaron Hermunen - Vihjaileva 1

Exhibition venue

The main gallery space, 56m2.

Get directions

Click here for directions!