Riitta Uusitalon Enimmäkseen Single –albumi julkaistaan konttorin puolella

Riitta Uusitalo

13.12. – 21.12.2014

Esittely

Mukavaa joulun odotusta!

Sen lisäksi meillä on teille yllätys galleriassa – konttorin puolella on kauppa!

Kauppa avataan lauantaina 13.12. klo 12. Riitta Uusitalon sarjakuvakirja Enimmäkseen Single julkaistaa Jyväskylän museon Taidebasaarissa 13.- 14.12.2014 ja meillä. Kirjan sankarittaren Tipu Laitisen virallisena kummina tarjoamme teille tapauksen kunniaksi glögiä paitsi juhlaviikonloppuna, niin myös jouluisella viikolla 51, 21.12. asti.

Sunnuntaina 14.12. kuljetaan jouluista taidepolkua Forum Boxista meidän kautta ARTag Galleryyn kello 14 alkaen, oppaan kanssa.
Lisää tästä

Teemme yhteistyötä joulupukin kanssa. Kanssamme joulupukkia ovat auttaneet:
Kreegah Bundolo, DDH, Mia Hamari, Kalle Hamm, Sinikka Hautamäki, Dzamil Kamanger, Tuija Kuoppamäki, Christian Langenskiöld, Rosa Liksom, Rosala Handelsbod, Melek Mazici, Juha Menna, Ann-Charlotte Nordström, propeller.gallery, Riitta Uusitalo, Sinuna en ostaisi (Pekka Suomäki), ja Westers. Nyt kannattaa tulla tunnelmoimaan joulua, samalla voi valita kivoja joululahjoja.
Tervetuloa!

Riitta Uusitalon Enimmäkseen Single –albumi

Tipu Laitinen on niin totta kuin sarjakuvahahmo osaa
Riitta Uusitalon Enimmäkseen Single –sarjakuvassa tekee näyttävän paluun Tipu Laitinen, joka esiintyi 1980-luvulla Jyväskylän yliopiston julkaisusarjassa.
Uusitalon mukaan hahmo oli jo haudattu, mutta galleristi Pirkko-Liisa Topeliuksen ehdotuksesta se tuli kaivettua esiin. Operaatio huipentuu painetun albumin julkaisemiseen. Sarjakuva, jossa Tipu ei ohita yhtään mahdollisuutta mennä naimisiin, valmistui alun perin 2012.

Viime vuonna Enimmäkseen Single nähtiin niin näyttelynä kuin kiitosta keränneenä verkkoalbumina. Ensi viikonloppuna ilmestyy Huoltokirjan kustantama painettu albumi, joka sisältää kaikki näyttelyssä esillä olleet työt. Julkistaminen tapahtuu Jyväskylän taidemuseon Taidebasaarin yhteydessä ja meillä 13.-14.12.2014.

Albumi juhlistaa Riitta Uusitalon kolmea vuosikymmentä taiteilijana. Kuraattori ja
kuvataidekriitikko Veikko Halmetojan mukaan Uusitalo teki taidesarjakuvaa jo silloin, kun kulttuuripiireissä sarjakuvalle vielä nyrpisteltiin. Nyt suhtautuminen on muuttunut, mutta tienraivaajan tyyli on säilynyt tunnistettavana.

– Riitta Uusitalo kirjoittaa ja piirtää Tipu Laitisen elämää tavalla, jossa arki löytää vastineen fiktiosta ja populaarikulttuurista. Kipeitä asioitaon helpompi käsitellä, kun niitä kuljettaa surrealismin ja absurdin huumorin keinoin, Halmetoja kirjoittaa albumin esipuheessa.

– Tipu Laitinen on niin moniulotteinen sarjakuvahahmo, että tuntuu suoranaiselta ihmeeltä, ellei hän ole olemassa myös todellisuudessa. Tipu Laitinen on nainen, joka on samaan aikaan uhri ja sankarillinen selviytyjä. Hän on tehnyt pitkiä matkoja, mutta on vaikea ottaa selvää, mitkä matkoista on tehty kotisohvalla ja mitkä lentokoneella.

Teokset

  • AAA - Enimmäkseen single - Riitta Uusitalo

Näyttelypaikka

Galleriatila on 56 neliömetriä, kaksi suorakaiteen muotoista tilaa, pituussuunnassa katuun nähden. Ikkunat etelään päin, hyvin valoisa.

Reittiopas

Klikkaa karttaa suunnitellaksesi reitti